viernes, 21 de febrero de 2014

Petits racons; Parc del Guinardó

La meva entrada d’avui va dirigida al Parc del Guinardó. És un parc que no pertany al barri d’El Carmel pròpiament dit però sí que fa frontera amb aquest. Es caracteritza per la seva gran rusticitat del bosc i els enormes i elegants jardins que el componen on l’aigua hi té un principal protagonisme. És un dels altres petits racons amb encant que té la ciutat de Barcelona i no pots deixar de visitar.

Parc Guinardó, Barcelona, El Carmel, barri
 
A l’entrada principal del parc hi trobem la plaça del Nen de la Rutlla (o Nen de l’Aro), una petita rotonda amb vegetació on al centre hi ha l’escultura d’un nen jugant amb un aro. Dins de tota l’àrea on es delimita el parc, hi trobem molts caminets que s’entrecreuen entre ells i nombrosos bancs per seure-hi i descansar una estona mentres contemples la gent que hi passeja o va en bicicleta, treuen el gos o hi surten a córrer per disfrutar d’aquest racó de la gran ciutat plegat de vegetació.

M’encanta aquest lloc. El color verd caracteritza cada indret d’aquest part de Barelona. A més a més, és preciós que en un espai relativament petit en comparació amb la gran ciutat hi sorgeixin petites cascades que es deixen caure per les baixades formant petits estancs. Però no tot és verd i aigua. Sobre la part més alta d’aquest parc hi trobem el mirador de Mitja Lluna, un altre racó amb molt bones vistes. No hi ha dubte que aquest és un dels altres petits racons amb encant que té la ciutat. 

Barcelona m’enamora.


No hay comentarios:

Publicar un comentario